Eieren van scharrelkippen kunnen ons geluksgevoel helpen versterken
Eieren van scharrelkippen kunnen ons geluksgevoel helpen versterken
Eieren van kippen uit grootmoeders tijd zijn gezonder dan eieren van kippen uit legbatterijen
Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.
Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn. Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.
Eieren van scharrelkippen kunnen ons geluksgevoel helpen versterken, want ze zijn volgens bovenvermeld duo rijk aan omega-3 vetzuren, vitamines B en jodium. Bovendien zijn eieren zeer voedzaam en energierijk. Wie graag een ei eet, zal merken dat hij zich een stukje beter voelt wanneer hij dit binnengespeeld heeft. De stoffen aanwezig in eieren werken namelijk rechtstreeks op de hersenen en versterken ons geluksgevoel.
Eieren van kippen uit grootmoeders tijd zijn gezonder dan eieren van kippen uit legbatterijen. Het probleem is namelijk dat laatstgenoemde soort kippen zijn natuurlijk voedsel niet meer krijgt. Een kip moet haar kostje in de tuin bijeen kunnen scharrelen, eventueel aangevuld met wat graanvoer. Op basis van meel krijgt een kippenboer eieren van een heel andere kwaliteit dan scharreleieren.