Zonnebrand: Europese voorschriften wat betreft UV-straling zijn minder strikt dan die in de Verenigde Staten

Zonnebrand: Europese voorschriften wat betreft UV-straling zijn minder strikt dan die in de Verenigde Staten

20% van de productie die door de FDA zijn goedgekeurd, mogen in Europa niet verkocht worden

Wie zich in de zon waagt, zal de nodige voorzorgsmaatregelen moeten treffen. De risico’s van een te lange blootstraling aan de zon zijn bekend: op korte termijn verbranding van de huid, op langere termijn huidkanker. Wees in ieder geval voorzichtig, want zeker in geval van de combinatie van warm weer met wind kan de zon sneller dan verwacht toeslaan.

Toch heerst er op het vlak van zonnebrand heel wat onenigheid, want de regels zijn zeker niet uniform. De Europese voorschriften wat betreft UV-straling zijn bijvoorbeeld minder strikt dan die in de Verenigde Staten. Nochtans heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration tientallen jaren onderzoek gedaan alvorens de nieuwe regels uit te vaardigen.

Gevolg is dat 20% van de productie die door de FDA zijn goedgekeurd, mogen in Europa niet verkocht worden. Het verschil zit hem hoofdzakelijk in de aanpak van de ultraviolet straling. Wat betreft de zon, kunnen we echter maar één goede raad geven: wees zo voorzichtig mogelijk, want fervente zonnekloppers betalen meestal pas jaren later de prijs voor onvoorzichtig gedrag.

Syndicatie