Hoe worden rimpels veroorzaakt en hoe kunnen we ze voorkomen?
Hoe worden rimpels veroorzaakt en hoe kunnen we ze voorkomen?
Rimpels zijn een noodzakelijk neveneffect van het ouder worden
Vrijwel iedereen droomt een zachte en gladde huid, een huid die meestel geassocieerd wordt met de jeugd. Iedereen – maar toch vooral de vrouwen – dromen van een mooie huid en hebben er heel wat geld voor over om die droom te helpen realiseren. In dat droomscenario is er vanzelfsprekend geen sprake van rimpels, want die worden automatisch met het ouder worden geassocieerd. Ouder worden zonder rimpels te krijgen is vrijwel onmogelijk.
Hoe worden rimpels veroorzaakt en hoe kunnen we ze voorkomen? In feite is er sprake van iets wat heel logisch is: wanneer we ouder worden, wordt automatisch ook onze huid ouder. Die slaagt er niet meer zo makkelijk in om zichzelf te vernieuwen, met als gevolg dat de huid gaat ‘hangen’. Meest bekend zijn natuurlijk de kraaienpootjes rond de ogen, maar eigenlijk zijn er weinig of geen plekken op ons lichaam die aan de rimpels kunnen ontsnappen.
Rimpels zijn dus een noodzakelijk neveneffect van het ouder worden. Toch valt op dat sommige mensen er meer last van hebben dan anderen. Voorkomen van rimpels is niet mogelijk, maar enkele gewoontes kunnen het verouderingsproces van de huid toch op de lange baan schuiven. Het is algemeen bekend dat een langdurige blootstelling aan zonlicht de huid sneller kan doen ‘verschrompelen’. Daarnaast is het ook algemeen geweten dat iemand die rookt de kans loopt om sneller rimpels te krijgen dan iemand die niet rookt. Vaak zijn het kleine dingen die het krijgen van rimpels kunnen helpen voorkomen.