Roken van wiet (weed of marihuana) of hasjiesj via een waterpijp is nog schadelijker
Roken van wiet (weed of marihuana) of hasjiesj via een waterpijp is nog schadelijker
Waterpijp heeft een heuse come-back gemaakt, ook met alleen met tabak en zonder wiet (weed of marihuana) of hasjiesj
Lekker chillen bij een waterpijp is opnieuw bon ton geworden. In sommige van de betere loungezaken krijgen de klanten de mogelijkheid om zich te ontspannen door het roken van een waterpijp. Uiteraard moet dat ofwel in de buitenlucht, ofwel in een speciale ruimte gebeuren want het rookverbod geldt uiteraard ook voor waterpijpen. Via een waterpijp wordt ook tabak gerookt en dus geldt het rookverbod.
In het verleden was de waterpijp vooral een traditie in de Noord-Afrikaanse landen. Het is via Marokkaanse en Turkse immigranten dat ze ook hier bij ons ingang heeft gevonden. Vooral bij de jeugd is de waterpijp een soort statussymbool geworden, ze wordt gerookt met speciale tabak die alleen voor gebruik via de pijn wordt verkocht. Uiteraard is van wiet (weed of marihuana) geen sprake.
Vroeger was dat wel het geval, wie in de Benelux een waterpijp rookte, was gegarandeerd een gebruiker van wiet (weed of marihuana) en/of hasjiesj. Fijnproevers hadden er zelfs nog iets beter op gevonden. Zij vulden hun pijp niet met water maar met cognac, whisky of rum. Het genot was misschien dubbel, maar gezond was het allemaal niet.
Het roken van wiet (weed of marihuana) of hasjiesj via een waterpijp is nog schadelijker dan via een joint. Het probleem is echter dat je meer tabak moet verbruiken om hetzelfde effect te bereiken als met een joint. Het water filtert namelijk meer thc, het werkzame deel van cannabis, dan tabak.
In ieder geval heeft de waterpijp een heuse come-back gemaakt, ook met alleen met tabak en zonder wiet (weed of marihuana) of hasjiesj. Regelmatige gebruikers er van moeten echter opletten voor kanker, want de negatieve effecten van deze manier van roken zijn zo mogelijk nog groter dan bij gewone tabak.