Wetenschap werkt aan wietpil en/of wietverdamper

Wetenschap werkt aan wietpil en/of wietverdamper

Bereidheid om wiet (weed of marihuana) toe te laten voor medicinale doeleinden groeit

Eigenlijk is het een vreemde zaak. Opiaten, geneesmiddelen afgeleid van opium of de papapervlant zijn gewoongoed in de medische wereld, terwijl op wiet (weed of marihuana) een duidelijk taboe blijft rusten. Nochtans zijn heel wat patiënten zeer tevreden over cannabisproducten als pijnstillers, die een zeer sterke werking lijken te hebben.

De discussie over het al dan niet toelaten van wiet (weed of marihuana) als medische pijnstiller woedt dan ook in volle hevigheid. Eigenlijk is er maar één argument dat contra werkt: misbruiken liggen om de hoek. Stel dat een patiënt een voorschrift krijgt om cannabis legaal te kopen, wie belet hem dan om op beperkte schaal door te verkopen en zo een kleine dealer te worden.

Het probleem is meer bepaald dat wiet (weed of marihuana) alleen verkrijgbaar is in de vorm van gedroogde producten rechtstreeks afkomstig van de plant cannabis sativa zelf. In het geval van opium hebben de farmaceutische bedrijven de grondstof gebruikt voor het maken van allerlei afgeleide producten die voor de man in de straat niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Op die manier worden mistoestanden voorkomen.

Maar er is hoop voor mensen die (ondraaglijke) pijnen lijden en die hebben ervaren dat wiet (weed of marihuana) een positief effect heeft wat het wegnemen van die pijnen betreft. De wetenschap werkt namelijk aan een wietpil en/of een wietverdamper, die binnen afzienbare tijd beschikbaar zullen zijn op de markt. 

De bereidheid om wiet (weed of marihuana) toe te laten voor medicinale doeleinden groeit dus en dat is op zich een goede zaak. Wat gaat het worden, de pil of de verstuiver? Persoonlijk geloven we het sterkst in de verstuiver, want het misdaadcircuit zal dit product moeilijker kunnen namaken. Maar we sluiten niet uit dat op termijn beiden beschikbaar zullen zijn.

Syndicatie