Levenslang studeren kan de levensduur helpen verlengen

Levenslang studeren kan de levensduur helpen verlengen

Wie zijn hersenen blijft oefenen, leeft in de meeste gevallen langer die wie bij de pakken gaat zitten

Levenslang studeren kan de levensduur helpen verlengen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Wie zijn hersenen blijft oefenen, leeft in de meeste gevallen langer die wie bij de pakken gaat zitten. Zelfs op je oude dag kan je nog studeren, wat blijkt uit het feit dat steeds meer bejaarden aan onze universiteiten ingeschreven gestaan. Maar heeft er iemand al aan gedacht om op eigen houtje te leren hoe de levenskwaliteit te verbeteren.

Niemand sterft graag, de meeste mensen streven er naar om zo lang mogelijk te leven en dat liefst op een gezonde manier. Weten hoe een man of een vrouw zo lang mogelijk gezond kunnen blijven, is daarom belangrijk. Wie op basis van kennis verworven door studie van de menselijke conditie zijn gezondheid (en zijn levensduur) kan verbeteren, zal daar dubbel plezier van hebben. Zijn of haar hersenen zullen namelijk ook beter en langer blijven functioneren.

Van twee dingen zijn we in dit leven zeker: dat we belastingen moeten betalen en dat we vroeg of laat ooit moeten sterven. Al duizenden jaren zoeken alchemisten, sjamanen, tovenaars enzovoort naar een recept dat het eeuwige leven kan garanderen, tot dusver zonder succes. De geheimen van de eeuwige jeugd zijn nog altijd niet ontrafeld en het is weinig waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Met lang leven wordt namelijk steeds een lang en gezond leven bedoeld, niemand droomt er van om oud en berimpeld verder te leven. Eeuwig leven lijkt onmogelijk, dus is het zaak om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven leven. Gezondheid is een kostbaar goed, dat beseft iedereen die ooit in zijn leven ziek is geweest. Mits met een aantal factoren rekening te houden, kunnen we een steentje helpen bijdragen om lang mogelijk gezond te blijven.

Syndicatie